Skip to content

Povestea fluturelui

 

WhatsApp Image 2022 03 14 at 17.03.48

Într-o zi, un baiat a găsit un fluture în cocon. Dorind să-l elibereze, a tăiat coconul iar fluturele, cu aripile încă lipite, a încercat să-și ia zborul.

Crezând că îi face un bine, băiatul nu s-a așteptat ca acea mică ființă să cadă pe pâmânt slăbită. El era mulțumit căci credea că a făcut totuși o faptă bună.

Morala poveștii este că pentru a crește puternici avem nevoie de provocări și experiențe și nu e bine să scurtăm aceste procese din intenția de a proteja excesiv.

În taberele Ultrakids ne bazăm pe acest principiu: creăm activități din care copiii să învețe, le suntem aproape.

La cățărare – totul este 100% sigur, copiii lucrează doar cu frica lor față de înalțime

La alergare – traseele sunt ușoare, copiii lucrează cu dorința de a renunța prea devreme

La înot – tentația de a ne juca cu apa este mare, cu toate acestea o depăsim pentru a lucra ceva mai valoros – să înotăm corect

La drumeții – fiind obișnuiți cu stimularea tehnologică zilnică, ne plictisim repede însă încercăm să vedem natura cu alți ochi și să o protejăm

pe însă îi încurajăm să depășească singuri provocările.

La ateliere de artă – poate avem inhibiții și ne e greu să ne exprimăm, cu toate acestea, arta ne ajută să comunicăm liber prin forme și culori

La atelierele de psihologie – înțelegem că există și alte realități în afară de ale noastre și acceptăm păreri și idei diferite. Discutăm diverse teme precum: lucrul în echipă, punctele forte ale colegilor din grup, nevoia de a fi unici și acceptați.

 

 

Scopul taberelor este așadar de a crea un cadru sigur în care copiii pot explora propriile limite pentru a se dezvolta armonios. Instrumentele noastre sunt: arta, sportul și psihologia.

UltraFitness