Skip to content

 

 

Spune-ne câteva cuvinte despre tine. Ce faci când nu faci sport (vârsta, day job, family, hobbies)?

Sunt cadru didactic, profesor la Universitatea de științe agricole și medicina veterinară. Materia predată este zoologie/entomologie. Cu alte cuvinte mă ocup de insecte. Am 41 ani. Dintre hobby-uri amintesc plimbările în natură în special în zona montană, hiking, cititul, alimentația sănătoasă și sporturile de iarna.

 

Ce te-a atras la triatlon?

Alergarea am practicat-o ca hobby, ulterior s-a transformat în pasiune. La triatlon m-au atras cele trei sporturi combinate și disciplina aferentă lor. 

 

De ce ai început să colaborezi cu Ultra Fitness ?

Am început să lucrez cu Ultra Fitness pentru că am nevoie de un antrenor și de un plan. Așa functionez cel mai bine. Este varianta cea mai bună pentru toată lumea, nu le știm pe toate și avem nevoie de persoane pregătite pentru acest domeniu.  Pe Istvan  Szokolszky și Cristina Cecan i-am cunoscut într-o tabără de triatlon organizată de ei și m-a impresionat profesionalismul, modul de prezentare, pregătirea lor, răbdarea, modestia, calmul. Toate acestea m-au făcut să-mi doresc să lucrez cu ei. Am știut din primul moment că este ceea ce îmi doresc. 

 

Top trei beneficii care ți-a adus faptul că ai avut un plan personalizat de antrenament?

  1. Am evoluat mult pe plan fizic și mai ales mental. Nu am simțit oboseală, epuizare sau durere pe toată perioada de pregătire.  
  2. Toate antrenamentele au fost realizate special pentru mine și adaptate pentru nevoiele mele. Am fixat la început de an concursul,  ce îmi doresc  pentru anul următor și am primit planul de antrenament. Tot ce trebuie să fac este să îl respect.
  3. Am avut un an bun, fără accidentări, epuizare sau abandon.  Uneori este greu să combini viața de zi cu zi, jobul cu sportul dar cu un plan bun, cu oameni potriviți si pregătiții totul devine mai simplu. Am reușit datorită UF. 

 

Care sunt competițiile cele mai memorabile? 

Fiecare competiție a rămas în sufletul meu. Hero Mamaia 2021 pentru că a fost primul meu Half-Ionman. Mi-am dorit foarte mult  participarea și finalizarea unei curse de acest tip. Am început pregătirea cu UF și atunci am înțeles cu adevărat ce mult contează să primești toate informațiile potrivite: plan de antrenament, nutriție, consiliere în momente grele, încurajări, susținere, încredere etc.Vis împlinit și mai mult de atât mi-am dorit să continuui. 

Xman Oradea 2022 e cursa de suflet. Total diferită de cea anterioară, chiar dacă distanța a fost aceeași. Căldura este inamicul meu numărul 1, dar am primit informațiile necesare să evoluez frumos, reușind să mă adaptez și finalizez cursa foarte bine. 

Triatlon Olimpic Timișoara. Această cursă a fost sugerată de Istvan și am realizat încă o dată că știe exact ce se potrivește pentru fiecare profil. O cursă pe gustul meu, m-am simțit foarte bine și am finalizat-o cu zâmbetul pe buze.

 

Cum te menții în formă iarna? 

Iarna temperaturile scăzute sunt greu de suportat uneori, dar când am momente dificile întreb și primesc soluții. Cea mai grea parte în această perioadă este înotul, deoarce este frig și creierul nostru asociază înotul cu anotimpul cald, vara. Dar ajutată de UF am reușit să depășesc acele momente. Altfel, eu mă pregătesc tot timpul, aici este diferenta intre a avea un plan de antrenament si a te antrena de unul singur. Tot timpul anului te antrenezi, se schimbă doar intensitatea și structura în funcție de target.  Chiar și pentru un amator este important să apeleze la un antrenor. Ca în orice domeniu cu pași mici și continuu, rezultatul este benefic și sănătos, comparativ cu: se poate oricum, merge și așa!  

 

Cum arata calendarul tau de competitii 2023?

La sfârșit de an stabilim împreună cu Istvan calendarul de competiții. 

 

Care sunt obiectivele tale pe viitor?

Deocamdată tot ce am în plan pentru 2023 e să finalizez o cursă de Full Ironman.

 

Cui recomanzi triatlonul?

Recomand sportul tururor celor care doresc să se dezvolte armonios și sănătos. Spunem că nu avem timp dar sportul asta face, ne ajută să ne organizăm,  să ne disciplinăm și nu în ultimul rând să ne dezvoltam. La început alergare m-a ajutat să realizez cele mai benefice sesiuni de brainstorming, să găsesc cele mai bune soluții pentru proiectele din viața de zi cu zi.  Recomand triatlonul celor care doresc cu adevarat să își depășească limitele. Minte sănătoasă într-un corp sănătos!

Pregătit să cucerești noi orizonturi prin sport?

Hai să lucrăm împreună.
UltraFitness